top of page

Rum til Ro og Rum til Mig som Kvinde

Opdateret: 6. okt. 2018

Har lige været til et morgenmøde for kvinder, der er  selvstændige i Varde og omegn. Yderst interessant og også ret tankevækkende. 

Vi var på et mindre gods i Varde, hvor kvinden bag Rum til Ro, Jytte Agnete Linde holder til. Et fantastisk sted, hvor der rigtig er plads til at være kvinde, dyrke de kvindelige sider og lade sin femininitet blomstre. Sammen sad vi der 30 kvinder i en cirkel og blev guidet gennem en meditation, der skulle få os til at skabe indre fokus, fokus på vores krop og fokus på vores femininitet. Det  var dejligt, at have den tid til bare at være. For der sidder vi, en flok selvstændige kvinder med fart over feltet, strategiplaner op til begge øre, markedsføringsplaner i rivende udvikling, samtidig med at vi jonglerer et privatliv og et familieliv med hvad dertil hører. Så hvornår når vi, at fokusere på os selv og vores egen femininitet?

Faktisk tror jeg ikke, at vi selvstændige kvinder adskiller os så meget fra alle andre. For i dagens Danmark går tingene bare meget stærkt. Så stærkt at det er de færreste, der rent faktisk har fokus på, hvordan vi selv kan følge med. Vi kører i stedet lange planer oppe i hovedet, og alt balancerer på en stram tidsplan. Vi har hele tiden planlagt, hvad vi skal om lidt, i stedet for at mærke i nuet, hvad det er vi gerne vil - og skabe rummet til at gøre det. De Maskuline Dyder

Meget af det vi som børn er blevet rost og anerkendt for, er de maskuline dyder. Det vil sige de ting, hvor vi præsterer, handler, planlægger, når ting, træffer beslutninger, opnår resultater mv. Det vi ikke er blevet anerkendt så meget for, er at vi er sensuelle, følende, nærværende, kreative, fornemmende, kærlige og omsorgsfulde væsner. De ting man ikke rigtig kan måle og veje. De maskuline dyder er virkelig gode at mestre, når vi har en travl hverdag, med mange bolde i luften. Der kommer de os virkelig til gavn. Men vi er også kvinder af en årsag. Og vi har behov for at mærke vores feminine sider og mærke vores krop. Alternativt er der en stor risiko for, at vi mister os selv undervejs.


Mistrivsel

Når vi kvinder kører i de maskuline egenskaber og dyder for lang tid, kan vi glemme at mærke os selv og vores femininitet. Resultatet bliver, at vi mistrives. Vi kan opleve en indre uro eller nedtrykthed. Vi kan godt mærke, at der er et eller andet, der ikke er som det skal være, men vi kan ikke helt sætte fingeren på, hvad det er. Vi begynder at kigge ud af, og forsøger at pege på, hvad der mon er i den ydre verden, vi ikke trives med. Er det jobbet? Manden? Børnene? Den nye bil? Men grundlæggende handler det sjældent om ting i den ydre verden. Det handler i stedet om, at vi har sat os selv af vognen og glemt at sikre kongruens mellem hele os. Vi har puttet "baby in the corner", og undertrygt den feminine side og det indre nærvær er blevet til besvær. 


Problemer med vægten

Det samme gør sig gældende når vi oplever problemer med at kontrollere vores mad og vægt. Når vi forsøger at være for meget i kontrol, tage styring, handle, nå resultater mv. glemmer vi at have fokus på det hele menneske. Vi glemmer at kigge på det indre. Vi glemmer at rumme det feminine, det følsomme, det ustringente, det uperfekte, det nærværende. Vi glemmer os selv. Vi glemmer at tage os af alle de følelser vi har, vi undertrykker dem, hvilket skaber indre uro og grundlæggende nedtrykthed. For at få det til at forsvinde, enten spiser vi eller vi sulter os. Men det forsvinder ikke. Det bliver blot skubbet. 


Tilbage på sporet

Heldigvis er det langt fra umuligt at komme tilbage på sporet. Et godt sted at starte er, at geare lidt ned. Få ryddet lidt op og ud i alle de ting vi skal. Få kigget lidt på, hvad der egentligt er vigtigt for os, og få skabt rum til det, der giver os mulighed for nærvær, indre ro og balance. Og vigtigst af alt, at slække på nogle af alle de krav, vi har fået stillet til os selv!

Ting behøver ikke at være en kamp. Du bliver ikke et bedre menneske af at knokle. Ting der er rigtige for os, kommer let. 

Vi har alle svarene inde i os selv - hvis vi bare tør skabe rummet til, at finde det frem og komme i balance med det indre. 

Længe leve det hele menneske og længe leve det feminine.
Er du blevet nysgerrig på det med det feminine, så kan jeg varmt anbefale at besøge Jytte Agnetes hjemmeside her


Rum til To ved Jytte Agnete Linde

Har du lyst til at læse mere, så læs artiklen "Vis din sårbarhed, og bliv mere attraktiv" her.


Kærlige hilsner


Mette 

Har du brug for hjælp til at bryde dit mønster, så book tid her her.

Du kan også starte med at tilmelde dig mit nyhedsbrev, og få løbende inspiration eller følge mig på facebook.www.facebook.dk/MetteFuglsangLarsen


124 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page