top of page

Sådan slipper du den dårlige samvittighed, når du spiser.


Hvis du gerne vil tabe dig, eller hvis du oplever gentagne episoder med overspisninger, så kender du helt sikkert til det her med, at få dårlig samvittighed når du spiser, og specielt når du spiser for meget.


Den dårlige samvittighed er sjældent en rar ven. Den martrer os med negative tanker om, hvor uduelige vi er, og hvor dårlig vi er som menneske.


Dårlig samvittighed har altid et budskab med til os. Den dårlige samvittighed forsøger at fortælle os noget, som er væsentligt. Den kommer altid med en gave.

Den dårlige samvittighed er nemlig en god ting at kunne mærke. Den fortæller os nemlig, når vi har gjort noget, der er i uoverensstemmelse med vores egne grundlæggende værdier. Det kan være, hvis vi har gjort noget mod andre, vi egentlig ikke ønskede, eller at vi har gjort noget mod os selv, som er mod det vi dybest set tror på, eller havde lovet os selv.Det vil den dårlige samvittighed fortælle Når vi får dårlig samvittighed over, at vi spiser, handler det ofte om, at vi har brudt et løfte med os selv, eller at vi skammer os over, det vi har gjort. Skammer os over, at vi ikke kan styre os selv. Skammer os over, at vi har konsumeret så meget mad. Skammer os over, at vi har spist en bestemt type mad. Skammer os over, dem vi er, når vi spiser. 


Prøv at undersøg lidt, hvad din dårlige samvittighed prøver at fortælle dig? 

Hvad kommer den dårlige samvittighed med af budskab?


Det handler ofte om nogle overbevisninger vi har med os. Eksempelvis nogle overbevisninger der stammer fra en kur man følger eller har fulgt, og hvor man får dårlig samvittighed, når man træder ved siden af de overbevisninger. Det kan handle om nogle overbevisninger, man har med hjemmefra, hvor man blev opfattet på en bestemt måde, når man spiste noget bestemt eller når man ikke havde selvkontrol. 


Slankekure vedligeholder den dårlige samvittighed

Kure og andre livsstilskoncepter er ofte med til at vedligeholde og underbygge de her overbevisninger om, hvad der er rigtigt og hvad der er forkert. Det er med til at skabe og opretholde et sort-hvidt billede af, hvordan vi skal spise, hvornår noget er rigtig og forkert eller hvornår vi er rigtig og forkert.

Det samme er vores barndomsfortællinger om, at vi skal mestre noget bestemt eller agere på en bestemt måde, for at være elsket. De overbevisninger er også med til at holde os fast i et mønster. 


Derfor er det en god idé, at arbejde lidt med vores egne overbevisninger. Det er en god idé, at få løsnet lidt op for nogle af de her stramme overbevisninger, som giver os dårlig samvittighed. Løsne op for, at andet også kan være en mulighed. 


Du skal løsne op for dine overbevisninger

Hvis du nu i dag, skulle løsne op for én af de overbevisninger, du får dårlig samvittighed over - hvad skulle det så være? Og hvordan ville din nye overbevisning så lyde? Hvordan ville du agere, når du havde skabt dig din nye overbevisning, og hvordan ville du føle, når din nye overbevisning var gældende? 


Det er grundlæggende vores tanker, der skaber vores følelser, og vores følelser, der skaber vores handlinger. Så når du kan ændre dine overbevisninger, som vores tanker bygger på, kan du også ændre dine tanker og derved dine handlinger.


God fornøjelse.


Kærlige hilsner

Mette 


Har du brug for hjælp til at bryde dit mønster, så book tid her her.


Du kan også starte med at tilmelde dig mit nyhedsbrev, og få løbende inspiration eller følge mig på facebook.www.facebook.dk/MetteFuglsangLarsen

788 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page