top of page
Coverbillede hjemmeside (4).png

Bliv Overspisnings- og spiseforstyrrelsesterapeut™

Næste hold starter 14. marts 2025.

 

Er du klar til at gøre en forskel i andres liv – og i dit eget?

 

Som Overspisnings- og Spiseforstyrrelsesterapeut™ får du en unik uddannelse, der ruster dig til at arbejde med mennesker, der kæmper med overspisning, spiseforstyrrelser og som har et komplekst forhold til mad, vægt og selvværd. Uddannelsen er skabt til dig, der ønsker at hjælpe andre med at opnå dybe og varige forandringer, mens du selv gennemgår en personlig udviklingsrejse.

​​

Få en dyb forståelse for de psykologiske processer, der fører til overspisning og spiseforstyrrelser. Bliv i stand til at arbejde med de inderste lag af andre menneskers selvdestruktive adfærd, bl.a. ved at lære at kende dem hos dig selv. 


 
(*Kræver enten gennemførsel af Overspisnings- og selvværdscoachuddannelsen eller anden adgangsgivende samtaleteknisk uddannelse. Læs mere under afsnittet Optagelseskrav.)

Hvorfor vælge denne uddannelse?​

​På denne uddannelse bliver du klædt på med viden og indsigter i de psykologiske mekanismer, der ligger til grund for overspisning og spiseforstyrrelser. Du lærer at arbejde med de dybeste lag af selvværd, skam og kontrolmekanismer.

Uddannelsen bygger på teori fra forskellige psykologiske tilgange og retninger, sammensat ud fra den erfaring vi har i arbejdet med mennesker, der lider af overspisning og spiseforstyrrelser . Du lærer metoder og teknikker, som vi ved, virker.

 

Personlig og faglig transformation

Som terapeut udvikler du ikke kun dine faglige kompetencer, men også din evne til at forstå og møde andre – og dig selv – med empati og styrke.

Du bliver specialist i at hjælpe mennesker med forstyrrede spisemønstre, indre kaos og lavt selvværd, så de kan genfinde balancen i deres liv.

Hvem kan deltage?

Uddannelsen er for dig, der:

  • Har gennemført uddannelsen til Overspisnings- og Selvværdscoach™

  • Allerede har en samtaleteknisk uddannelse (fx andre coach- eller terapeutuddannelser*).

  • Brænder for at hjælpe mennesker med komplekse udfordringer.

  • Ønsker at tage din faglige viden og personlige udvikling til næste niveau.

*Skriv en mail til os på hello@mettefuglsanglarsen.dk , hvis du ønsker at vide, om din uddannelsesmæssige baggrund kvalificerer til optag på uddannelsen.

Hvordan foregår uddannelsen

Uddannelsen til Overspisnings- og Spiseforstyrrelsesterapeut™ består af 7 moduler, inklusiv eksamen, og er designet til at give dig både teoretisk viden og praktisk erfaring.

Undervisningen foregår som en kombination af fysisk undervisning og online undervisning, hvor du får en grundig indføring i teori og metoder. Der vil være 6 moduler, hvoraf de 2 foregår online og 3 ved fysisk fremmøde i København.

Undervisningen:

I undervisningen arbejder vi med både personlig udvikling og terapeutiske teknikker og greb. Her får du supervision og erfaring med at anvende teknikkerne på dig selv og andre.

Undervisningen vil være en kombination af teoretisk viden og praktiske øvelser, så du får både værktøjerne og trygheden til at arbejde som terapeut.

Gruppearbejde og praktisk erfaring:

I løbet af uddannelsen vil du indgå i studiegrupper, hvor du øver det terapeutiske arbejde og får feedback fra dine medstuderende og underviseren.

 

Der er et krav om minimum 40 timers øvelse i din studiegruppe mellem modulerne (8 timer mellem hver undervisning). Her træner du dine færdigheder gennem praktisk erfaring.

Spørgetimer og ekstra ressourcer:

Der vil være spørgetimer online, hvor du kan få svar på spørgsmål og uddybet din forståelse af teorien.

Der er fastlagt 3 spørgetimer.

Du vil modtage en litteraturliste ved tilmelding, som kan hjælpe dig med at dykke dybere ned i relevante emner. Læsning af litteraturen er ikke obligatorisk, men et værdifuldt supplement, hvis du ønsker at fordybe dig.

Fleksibilitet og personlig tilpasning:
Uddannelsen giver dig mulighed for at tilpasse dit læringsforløb, så du kan fokusere på de tematikker, der interesserer dig mest. Dette sikrer, at du får mest muligt ud af din uddannelse og udvikling. Dette afsluttes med en skriftlig eksamen, hvor du netop kan vælge det emne, der optager dig mest og gå til eksamen i.

Denne uddannelse kombinerer grundig teori med praktisk erfaring, så du både udvikler dine terapeutiske færdigheder og forstår de dybe psykologiske processer bag spiseforstyrrelser og overspisning.

Studiegrupper og egenterapi

I løbet af uddannelsen vil du blive en del af en obligatorisk studiegruppe bestående af 3-4 deltagere.

I studiegruppen skal I mødes online i minimum 8 timer mellem hvert modul, hvor I øver samtaleteknikker og arbejder med at øve og udvikle jeres færdigheder.

Derudover er der et krav om, at du gennemfører minimum 2 egenterapitimer hos en selvvalgt terapeut. Vær OBS på, at der undervejs på uddannelsen, kan  opstå et behov for flere egenterapitimer. Udgifter til egenterapi er ikke inkluderet i uddannelsen.

Hvor foregår uddannelsen

​​

Uddannelsens onlinemoduler foregår via Zoom.

I får mødelink til de fastlagte tidspunkter for undervisningen.

Den fysiske undervisning foregår i København*. 
Hejrevej 30, 5. sal
2400 København NV

På de fysiske undervisningsdage vil der være forplejning inkluderet.

*ændring af adresse kan forekomme.

Uddannelsens indhold

Modul 1:

Hvad er traumer, og hvordan arbejder du med traumer?

Fysisk fremmøde

Dette modul introducerer dig til, hvad traumer er, hvordan de opstår, vedligeholdes, og hvordan de kan forløses. Vi udforsker traumers psykologiske og fysiologiske indvirkning og ser på, hvordan både store og små belastninger kan forme en persons adfærd og følelsesliv.

Traumer: Opståen og vedligeholdelse
Du lærer at identificere de mekanismer og mønstre, der fastholder traumer, og hvordan uhensigtsmæssige mestringsstrategier påvirker klientens trivsel.

Forløsning af traumer
Med fokus på ændring af klientens narrativ og ressourcer arbejder vi med konkrete teknikker, der hjælper klienter til at genvinde kontrol og opbygge et styrket selvbillede.

Dette modul kombinerer teori og praksis og giver dig effektive værktøjer til at hjælpe klienter med at bearbejde traumer og skabe varig forandring.

Modul 2:

Lytte, samtaleteknik, mentalisering og supervision

Online

 

I dette modul fokuserer vi på de essentielle terapeutiske færdigheder, der danner grundlaget for effektivt arbejde med klienter. Du vil styrke dine kompetencer inden for lytteevne, samtaleteknik, mentalisering og supervision – nøgleelementer i arbejdet med spiseforstyrrelser og andre psykiske problematikker.

Mentalisering i praksis
Du lærer at forstå og reflektere over egne og klientens tanker, følelser og intentioner, så du kan støtte klienten i at udforske deres indre verden på en tryg måde. Mentalisering bliver et centralt redskab i at skabe indsigt og udvikling hos klienten.

Afgrænsning og brug af dig selv som terapeut
Vi arbejder med, hvordan du som terapeut kan være nærværende og empatisk uden at overskride professionelle grænser. Du lærer at balancere din rolle som fagperson, samtidig med at du bruger din autenticitet til at skabe en tillidsfuld relation.

Dette modul giver dig konkrete værktøjer og styrker din evne til at håndtere komplekse terapeutiske processer med dybde og professionalisme.

Modul 3:

Skam og healing: Indre barn-arbejde og følelsesmæssig regulering

Fysisk fremmøde

Skam er en kompleks følelse, der påvirker vores selvopfattelse og relationer. På dette modul lærer du at forstå og bearbejde skam, samtidig med at du arbejder med dit indre barn for at skabe selvaccept og følelsesmæssig balance.

Indre barn-arbejde
Gennem kontakt til dit indre barn får du adgang til de dybeste lag af dine følelser. Du lærer at møde sårbarhed med omsorg og regulere de følelser, skam aktiverer, som skyld, frygt og selvkritik.

Praktiske øvelser og integration
Modulet kombinerer teori og praksis, så du kan omsætte din indsigt til konkrete værktøjer:

  • Regulering af det indre barn: Teknikker til at skabe følelsesmæssig forbindelse og ro.

  • Øvelser på klassen: Trygge, guidede øvelser i grupper og par, der styrker både din personlige proces og terapeutiske kompetencer.

Healing og frigørelse
Dette modul giver dig værktøjer til at hjælpe dig selv og dine klienter med at bryde fri af skammens greb, opnå selvaccept og skabe varig transformation.

Modul 4:

Omsorgssvigt og udviklingenspsykologi

Online

Dette modul giver en forståelse af, hvordan omsorgssvigt leder til traumer og hvordan mennesker udvikler sig op gennem barndommen og ind i voksenlivet.


Du lærer, hvordan hjernen, sanserne og nervesystemet reagerer på stress og traumer. 

Tilknytning og omsorgssvigt
Modulet dækker, hvordan tidlige relationer former følelsesmæssige mønstre, samt forskellen mellem:

  • Synligt omsorgssvigt som vold eller forsømmelse.

  • Usynligt omsorgssvigt som følelsesmæssig fravær eller subtil kritik.

Praktisk relevans
Du lærer at identificere mønstre som lavt selvværd og perfektionisme og får konkrete redskaber til at hjælpe klienter med at skabe sunde forandringer.

Dette modul giver dig en dyb indsigt i, hvordan krop, psyke og tidlige erfaringer hænger sammen, så du kan arbejde målrettet og effektivt med klienter, der har oplevet svigt.

Modul 5:

Forsvarsmekanismer og angstresponser

Fysisk fremmøde

Dette modul fokuserer på at forstå og arbejde med forsvarsmekanismer og angstresponser, der opstår som reaktion på stress, traumer og svære oplevelser. Gennem teori og kropslige øvelser lærer du at identificere og regulere disse reaktioner hos både dig selv og dine klienter.


Kamp, flugt, frys og fornægtelse er kroppens instinktive reaktioner på fare. Gennem kropslige og refleksive øvelser vil du forstå, hvordan disse reaktioner mærkes og manifestere sig, og hvordan de kan reguleres.

Praktisk læring
Du oplever og mærker forsvarsmekanismer og angstresponser i egen krop for at opnå en dybere forståelse. Med en helhedsorienteret tilgang integrerer vi teori og praksis til konkrete metoder, du kan bruge som terapeut.

Modulet giver en forståelse af forsvarsmekanismer og angstresponser, som er afgørende for at hjælpe klienter med at bryde fri fra uhensigtsmæssige mønstre og finde større balance og handlekraft.

Modul 6:

Ernæring og Sundhed 

Videomateriale

Dette modul fokuserer på, hvordan du hjælper klienten med at få genoprettet en sund ernæringsmæssig balance med sunde, afbalancerede måltider.

 

Du lærer, hvordan kost og spisemønstre påvirker både krop og sind, og hvordan du som terapeut kan støtte klienter i at genopbygge et sundt forhold til mad uden skam.

 

En vigtig metode, der introduceres, er mekanisk spisning, som hjælper klienter med at genoprette struktur i deres spisevaner.

Du får indsigt i, hvordan ubalancer i kosten kan forværre både fysiske og psykiske symptomer, og hvordan du kan hjælpe klienter med at genoprette balancen efter perioder med restriktiv spisning eller overspisning.

 

Mekanisk spisning giver en praktisk tilgang til at skabe regelmæssige spisevaner, hvilket reducerer madstress og hjælper klienten med at lytte til kroppens naturlige signaler.

 

Du vil få redskaber til at planlægge måltider, have samtaler om mad på en ikke-dømmende måde og integrere kropslig bevidsthed i terapien.

Dette modul giver dig de nødvendige værktøjer til at arbejde helhedsorienteret med klienter, der kæmper med spiseforstyrrelser, og hjælper dem med at finde en sund og balanceret tilgang til mad og krop.

Modul 7:

Eksamen 

Skriftlig aflevering

For at afslutte uddannelsen til Overspisnings- og spiseforstyrrelsesterapeut, skal du til eksamen. Eksamen er en skriftlig eksamen, der bedømmes bestået/ikke bestået.

Skriftlig opgave
Eksamen består af en skriftlig opgave, hvor du arbejder med en selvvalgt problemstilling baseret på en case fra din egen praksis eller et tema, der optager dig særligt.

 

Opgaven må max være 10 sider.


Eksamensopgaven giver dig mulighed for at vise din forståelse og anvendelse af det terapeutiske håndværk og klæder dig på til at arbejde selvstændigt og sikkert med klienter. Dette er din chance for at fordybe dig i et emne, der betyder noget for dig, og som styrker din faglige profil som terapeut.

Pris og praktisk information

Her finder du alt, du skal vide om pris, betalingsmuligheder, og andre praktiske detaljer:

Pris for uddannelsen

Pris: 35.000 kr.

  • Inkluderer, onlineundervisning, undervisningsdage med fysisk fremmøde i København incl.  forplejning, spørgetimer og eksamen.
     

 

Betalingsmuligheder

  • Engangsbetaling: Betal hele beløbet inden uddannelsesstart.

  • Ratebetaling over 9 måneder: 9 rater á 4.000 kr. (inkl. gebyr).

  • Ratebetaling over 18 måneder: 18 rater á 2.200 kr. (inkl. gebyr).
     

Ved ratebetaling betales:

  • Første rate ved tilmelding.

  • Anden rate ved uddannelsens start.

  • Efterfølgende rater betales én gang om måneden.

     

Bruttolønsordning
Hvis du er lønmodtager, kan din arbejdsgiver betale for uddannelsen via en bruttolønsordning, hvor beløbet trækkes før skat som en del af din løn. Dette kan være en økonomisk fordel for dig. Vi anbefaler, at du taler med din arbejdsgiver om mulighederne.

Er du ledig?
Er du på dagpenge, kan du stadig deltage i uddannelsen, da ét modul varer 19 timer – under grænsen på 20 timer ugentligt for uddannelse som ledig. Vi anbefaler dog, at du kontakter din A-kasse for at få godkendelse og afklare detaljerne.

Afbud og fleksibilitet
Tilmeldingen til uddannelsen er bindende, men vi forstår, at uforudsete situationer kan opstå. Hvis du bliver forhindret i at deltage – fx på grund af sygdom – vil vi gøre vores bedste for at finde en løsning, så du kan deltage på et senere hold, hvis det er muligt.

For at kunne gå til eksamen skal du have:

  • Deltaget i livedagene i København.

  • Deltaget på onlinemodulerne eller genset disse som optagelser.

  • Været aktiv i mindst 75% af gruppearbejdet.

Datoer

Datoer for uddannelsen

Modul 1, i København

  • Torsdag d. 13. marts 2025 kl. 9.30 - 15.30

  • Fredag d. 14. marts 2025 kl. 9.30 - 15.30

 

Modul 2, online

  • Torsdag d. 24. april 2025 kl. 9.30-14.30

  • Fredag d. 25. april 2025 kl. 9.30-14.30
     

Spørgetime 1, online

  • Fredag d. 9. maj 2025 kl. 12.00-13.00

Modul 3, i København

  • Onsdag d. 21. maj 2025 kl. 9.30 - 15.30

  • Torsdag d. 22. maj 2025 kl. 9.30 - 15.30

Modul 4, online

  • Torsdag d. 14. august 2025 kl. 9.30 - 14.30

  • Fredag d. 15. august 2025 kl. 9.30 - 14.30
     

Modul 5, i København

  • Lørdag d. 13. september 2025 kl. 9.30 - 15.30

  • Søndag d. 14. september 2025 kl. 9.30 - 15.30
     

Spørgetime 2, online

  • Fredag d. 03. oktober 2025 kl. 11.00-12.00
     

Modul 6, videomateriale

  • 30. oktober 2025 - frigives om morgenen.

Spørgetime 3, online

  • Mandag d. 24. november 2025 kl. 12.00-13.00

Eksamensmodul, online

  • Aflevering mandag d. 1. december 2025 

  • Tilbagemelding fredag d. 12. december 2025.

  • Afslutning fredag d. 19. december 2025 kl. 12.00-13.00.

Skal du med på terapeutuddannelsen?

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at skrive en mail på mette@mettefuglsanglarsen.dk. Har du brug for at jeg ringer dig op, sender du blot dit nummer, så vender jeg retur.
 

Du tilmelder dig ved at trykke på nedenstående link.
 

bottom of page