top of page

Artikel bragt på "Mette Holms Univers"

Sårbarhed er, når vi stiller os til skue for et andet eller andre menneskers blikke.

Vi er ude af kontrol med, hvad andre må tænke og mene om os. At miste kontrollen er ikke rart. Af samme årsag vælger mange mennesker aldrig at træde ud på scenen, hvor vi bliver gjort til skue for andre menneskers blikke. Vi er bange for sårbarheden, der ligger i det.

Vi er bange for at blive bedømt. Bange for at blive set på som et menneske med fejl og mangler. Bange for ikke at være perfekte.

Derfor bliver vi på den sikre sti. Vi bliver dér, hvor vi holder os inden for normen for god adfærd og opførsel.

Det modsatte bliver simpelthen for sårbart.

For hvad sker der, når vi bliver ramt i vores sårbarhed? 

”Jeg skal bare lige tage mig sammen til at tabe de der 5 kilo!”
Kender du den sætning?
Mange af os kvinder er konstant på slankekur eller spiser restriktivt for at opnå den perfekte krop og den ideelle vægt.
Men hvorfor er det så svært bare at tage sig sammen?

Ofte ligger årsagen ikke i maden, eller viden om, hvordan vi bør spise. Den ligger et helt andet sted – nemlig i vores følelser.

Vægttab og følelsesmæssig spisning er individuelt, men…

Selvom årsager til manglende vægttab er individuelle, ser jeg i min praksis alligevel nogle fælles tendenser hos kvinder.

Sunde julegodter - dr.dk/sundhed

 

Juleknas kan godt være sundt, man skal bare tænke over, hvad man putter i. Studerende i Ernæring og Sundhed, Mette F. Larsen og Pia F. Skov fra Professionshøjskolen Metropol - Tidligere SUHR's giver her en række opskrifter på sunde julegodter, så familien kan julehygge på den sunde måde uden at gå alt for meget på kompromis med smag, genkendelighed og traditioner.

Julegodter kan godt være sunde - dr.dk/sundhed

Tidligere var en del af processen med juleforberedelse også det at lave tingene. I dag er det blevet så bekvemt at købe færdigvarer, at fokus er mere på at spise frem for at hygge med fremstillingen. 

Please reload

bottom of page