top of page

Badevægtens hemmelighed


Har du en badevægt og vejer du dig jævnligt, for at holde øje med, at din vægt ikke stikker af? Så læs med her, og bliv klogere på, hvordan det kan være med til at opretholde dit uønskede forhold til mad.


Badevægten er manges bedste ven. Bedste ven fordi den kan hjælpe os med at holde øje med vores vægt. Så kan vi nemlig holde øje med, at vægten ikke stiger, og hvis den gør, kan vi rette ind.

Men reelt forholder det sig lidt anderledes. For det der sker er, at vi vejer os, for at KONTROLLERE vores adfærd. Og viser vægten ikke det vi ønsker, slår vi os selv oven i hovedet, og strammer garnet om vores i forvejen ringe tillid til vores egen mestringsevne når det kommer til vægttab.

Når vi strammer, og altså kontrollere mere, er sandsynligheden for at vi falder i og overspiser langt større.


Hvorfor nu det, tænker du måske?Jo, det hænger sådan sammen, at på et tidspunkt i vores liv, har der været ting i vores ydre verden, som for os var for utrygge. Utrygge så vi ikke kunne navigere i dem og vi kunne ikke rumme alle de følelser det efterlod i os. Derfor har vi været nødsaget til skabe trygheden selv. Vi har fundet den løsning som hedder at kontrollere vores følelser, altså undertrykke vores følelser, for vi kan ikke rumme dem.

Men nogle gange bliver "trykket" af følelser for stort, og de skal ud. Der skal skabes en ventil, hvilket bliver igennem maden. Så kan følelserne komme ud, mens du spiser, for der


er du tryg og rolig.


Problemet er, at jo mere du kontrollere, jo oftere vil der være behov for en ventil.

Så når du vejer dig ofte, øger du blot kontrollen. Og kommer der et dårligt resultat, øges det indre press som fører til overspisninger.


Jeg vil klart anbefale, at man helt undlader at veje sig. Men er det for stort et spring, så sæt hyppigheden ned. Vej dig max 1 gang pr. uge og øg det derefter til hver 2. uge.

På den måde øver du dig langsomt i at slippe kontrollen. Og det er dér, du skal hen i den sidste ende.


Kærlige hilsner


MetteMere inspiration? Så følg mig på min youtubekanal, og se hver uge nye video'er om emnet.


Har du brug for hjælp til at bryde dit mønster, så book tid til 1:1 samtale her her.


Du kan også starte med at tilmelde dig mit nyhedsbrev, og få løbende inspiration eller følge mig på facebook.www.facebook.dk/MetteFuglsangLarsen eller instagram https://www.instagram.com/spisepsykologicoach/

518 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page